Mihriban Türküsünün Gerçek Hikayesi


Mihriban adlı şiiri Abdurrahim Karakoç yazmış, Musa Eroğlu sanatçımız tarafından bestelenerek türkülerimizin arasına girmiştir. Abdurrahim Karakoç'un Mihriban şiiri yazmasının sebebi Mihriban isimli sevdiği kızdır.

#) Mihriban türküsünün hikayesi gizlidir

Mihriban türkümüzün hikayesini sadece asıl sahibi Abdurrahim Karakoç bilmektedir oda maalesef kimseye anlatmadan vefat etmiştir.

İnternette veya film, diziler de geçen Mihriban türküsünün hikayeleri hepsi yanlıştır. Çünkü; o aşkı, o sevdayı yaşayan Abdurrahim Karakoç kimseye anlatmamış kalbine gömmüş aşkını. Türkü de ise bize az çok anlatmış aşkını.

#) Abdurrahim Karakoç'un en büyük yeğeni Oğuz Karakoç anlatıyor;

" Amcamın yazmış olduğu Mihriban şiirinin hikayesini inanın bizde bilmiyoruz kimse de bilmiyor. Sadece amcam biliyor ama o kimseye anlatmadı kalbine gömdü. Amcam o kızı öyle sevmiş ki saf ve temiz bir aşkı vardı. Kızın ismi Mihriban'mı, saçları sarı mı onu da bilmiyoruz. İnternette yazılan hikayeler hepsi uydurmadır."

#) Mihriban türküsünün hikayesi sadece yaşandı kimseye anlatılmadı.

Abdurrahim Karakoç bir röportajında;

"O bana mektup yazardı, ben onun bulunduğu bölgedeki gazetelere şiirimi gönderirdim. Herkes bunu şiir diye okurdu ama o, bu şiirleri ona yazdığımı bilirdi. O beni şiirlerimle takip ederdi"

Yani Mihriban, 'Unutmak kolay mı?' demiştir. Abdurrahim Karakoç ise şiirinde, 'Unutmak kolay mı? deme unutursun Mihriban' diye karşılık vermiştir. Bir birlerini sevmişler ama kaderleri bir birlerine yazılmamış.

#) Keşke anlatsaydı o güzel aşk hikayesini. Bu ölümsüz aşk ilelebet devam etsin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar