Daha önceleri bir çok kez bazı filmler de denk gelmişsinizdir. İnsanlar bir makinaya girip istediği yere ışınlanıyordu. Bizim yerli filmimiz olan Turist Ömer Uzayda filmin de bile ışınlanıyordu insanlar.

Bu ışınlanma günümüz de bile halen tartışıyorlar ve mümkünmü değil mi araştırılıyor.

Bir eşyayı bir yerden bir yere ışınlarsak o eşya ışınlanma anın da parçalarına hatta atomlarına ayrılıp, gideceği yere tekrardan birleştirilmiş halinde çıkması gerekli.

Bunu insan vücudunda denesek olmaz, çünkü insan vücudu tekrardan birleştirilemez ölümle sonuçlanır. İşte korkulan şey budur.

Size bu deneyin yıllar önce Albert Einstein tarafından gerçekten yapıldığını ve başarılı olunduğunu söylersem ne hissederdiniz?

#) Tarih 28 Mart 1943 yapıldığı yer Amerika, Philadelphia Deniz Üssü.


1) Amaç Neydi?

Deneyin bilimsel adı "Project Rainbow" Burada amaç insanı ışınlamak değil, düşman gemilerinin kendi gemilerini görmemesi için gemileri görünmez yapacaklardı.

Albert Einstein ise birleşik kuramlarına dayanarak ışınlanma yapacaktı.
Özel bir mekanizma ve jeneratörler ile gemiyi bir yerden bir yere göndereceklerdi.
Gerçekten mucize denilecek kadar bir şey.

2) Deney Başlıyor


Deney, 22 haziran 1943'te sabah saat 09:00 da emir verilerek jeneratörler çalıştırıldı geminin etrafını yeşil sisler kapladı. Gemi yavaş yavaş kayboldu ve bunu dışarıdan izleyen yetkililer inanamıyordu. Deney başarılı geçmişti.

Deneyi ikinci defa 28 Ekim 1943 tarihin de yapacaklardı. Bu sefer donanım daha da geliştirilmişti.
Emir verildi jeneratörler çalıştırıldı yeşil sisler  tekrardan gemiyi kapladı. Bu sefer gemi kayboldu başka bir yerde çıktı tekrardan eski yerine geldi. Deney başarılı geçmişti ve olay gizli bir şekilde kapatıldı çünkü gemide ki insanlardan bazıları yok olmuşlardı.


3) Görgü Tanıkları

#) " Bir an sadece geminin çıpasını gördüm sonra oda kayboldu, artık ne sis ne gemi vardı. Bomboş denize bakıyorduk, bizim gemide bulunan üst rütbeli subaylar ve bilim adamları korku, dehşet ve heyecan içerisinde; bu inanılması güç başarıyı izliyorlardı."

#) " Sis azalırken, bir şeylerin tuhaf gittiğini hissediyorduk. Hemen gemiye yanaştık, ilk önce mürettebatın çoğunun geminin yanından sarkıp kustuklarını gördük, diğerleri ise geminin güvertesinde şaşkın şaşkın dolaşıyorlardı. Sanki hiç birinin bilinci yerinde değildi."





#) " Bazıları yok oldu bu olayın en korkunç bölümü ise beş tane denizcinin geminin eriyen ve sonra yine katılaşan metal levhalarının içinde kalmalarıydı.

Denizcilerin birisi kurtuldu fakat bir daha eski haline dönemedi. Aklını tamamen yitirmişti. Bazılarının psişik yetenekleri gelişmişti, sokakta yürürken kaybolan ve yine ortaya çıkan insanlar vardı."


4) Peki bu işte kimler yer aldı

Albert Einstein ve Nikola Tesla.
Birkaç bilim adamı daha.